Lus er et irriterende lille væsen, men hvad ved vi i virkeligheden om dem?

Afadmin

Lus er et irriterende lille væsen, men hvad ved vi i virkeligheden om dem?

Langt de fleste mennesker har oplevet at få lus som børn. Det er altid noget som man skal være opmærksom på når man har børn i børnehave. Alle børnene render rundt og vælter sig i græsset, og de leget meget æt sammen. Det betyder at lus nemt hopper fra det ene barn til det andet, og pludselig så har man det store problem.

 

Det første tegn på at ens barn har fået lus, er naturligvis at de begynder at klø sig meget i hovedbunden. Hvis ens barn begynder at klage over at det klør, så er det på tide at man tjekker for lus. Den måde man gør det på er ved at tage en kam og begynde at dele hårene. Man kan gøre det lidt som hvis man ville lave en midterskilning. Derefter lyser man med en lampe for at se, om man kan se noget.

 

Der er flere ting som kan være tilstedet. For det første kan man se dem kravle rundt. For det andet skal man være opmærksom på lusenes æg. Det er forholdsvis nemt at slippe af med lusene ved at redde håret godt.

Lusenes æg er dem som er svære at slippe af med

Selvom man får alle lusene væk med en kam, så er det ikke sikkert at man er lusefri. Det er nemlig fordi at det er lusenes æg som man ikke kan få væk. Hvis du vil have en mere præcis beskrivelse af lus, så læs mere på denne side: https://kryb-info.dk/lus/.

 

Den eneste måde man kan slippe af med æggene på, er ved at bruge en speciel shampoo. Det er ikke noget som en almindelig shampoo kan vaske ud. Æggene er klistret og de hænger fast i håret. Derfor skal man have en shampoo som løsner dem, så de kan skylles ud. Derudover skal shampooen være stærk nok til at den også kan slå alle dyrene ihjel. Det betyder at det er en meget skrap shampoo, som man ikke skal bruge for tit. Den er hård mod hovedbunden.

 

Vær opmærksom på beskeder fra skolen eller børnehaven – måske er der udbrud af lus

 

Lus er irriterende, så hvis der ikke bliver gjort en stærk indsats, så er det svært at slippe af med dem. Derfor bliver der altid sendt en meddelelse ud hvis der er et udbrud af lus i skolen eller i børnehaven. Det er vigtigt at alle ved det således at de kan tjekke deres børn. Hvis alle er klar over det, så kan alle gøre en indsats, og man kan komme de små kryb til livs.

 

Lus er i virkeligheden et insekt. De lever uden vinger, så man skal altså ikke være bekymret for at de flyver rundt. Til gengæld kan de hoppe ret langt. Det er derfor de ofte spreder sig blandt børn. De leger nemlig tæt sammen. Men har ens børn lus, så er det også vigtigt at de voksne i familien bliver tjekket.

 

 

Om forfatteren

admin administrator