Sådan kan I arrangere en billig begravelse

Afadmin

Sådan kan I arrangere en billig begravelse

Det kan være svært at finde en balance, når du gerne vil arrangere en billig begravelse. Det skal både være en flot begivenhed, hvor du siger et ordentligt sidste farvel. Men det er heller ikke sikkert, at du har lyst til at bruge en hel masse penge på det. Det kan nemlig hurtigt blive en dyr affære. Vi har derfor lavet en guide til dig, hvor du kan få gode råd til, hvordan du kan planlægge en billig begravelse. Vi har fået hjælp af Den spirituelle bedemand i Gråsten, der stor erfaring med at arrangere billige begravelser i Sønderborg og det øvrige Sønderjylland.

Først og fremmest er det vigtigt at tænke over, hvor mange penge du vil bruge på begravelsen. Altså at lægge et budget. Det kan være, at du får nogle penge udbetalt fra en forsikring. Det er ofte penge, der er specifikt møntet på begravelsen. De kan derfor være en god start. Du må nu vurdere, om det er nok. Eller om du har brug for flere penge. Det kan bedemanden også hjælpe dig med at vurdere. Det er altid en god ide at gøre bedemanden opmærksom på dit budget. På den måde er sandsynligheden for, at det bliver overholdt meget større.

Vælg billige kister, gravsten og gravsteder til en billig begravelse

Der er mange ting, der er dyre i forbindelse med en begravelse. Det er for eksempel kister, gravsten og gravsteder. Her kan der være nogle penge at spare, og det er en god ide at overveje, hvis du gerne vil planlægge en billig begravelse.

Der er for eksempel mange forskellige kister at vælge imellem. Vi kommer ikke udenom, at nogle er billigere end andre. Det betyder ikke, at det er en dårligere kiste. Det samme gælder for gravsten. Her spiller størrelsen og antallet af ord på gravstenen selvfølgelig ind. Det kan derfor være værd at tænke over, om I kan nøjes med en mindre sten. Eller med færre inskriptioner på den.love-560783_960_720

Det er meget forskelligt, hvad forskellige kirkegårde tager for et gravsted. Det kan derfor også være værd at undersøge. Særligt hvis I ikke har et bestemt sted, som vedkommende gerne ville begraves. Hvis vedkommende havde en stærk relation til en kirkegård, er det selvfølgelig der, afdøde skal ligge. Så kan I se på priserne for de forskellige gravsteder. Et urnegravsted er billigere end et almindeligt gravsted for eksempel.

En billig begravelse er også et værdigt farvel

Det kan virke meget uværdigt og købmandsagtigt at sidde og lægge budget og lave en plan for, hvor meget en begravelse må koste. Men lige som alt andet har du jo højst sandsynligt ikke alverdens penge til at holde en begravelse for. Hvis du havde det, ville der jo ikke være nogen problemer. Derfor er du nødt til at se på, hvor du kan spare, hvis du ikke har så mange penge. Der er nævnt nogle eksempler ovenfor, men det kan for eksempel også være ved at invitere færre mennesker til gravøl efterfølgende. Der er forskellige måder at prioritere på.

 

Om forfatteren

admin administrator