Alt det du bør vide før du anskaffer dig en centrifugalpumpe

Afadmin

Alt det du bør vide før du anskaffer dig en centrifugalpumpe

Måske ved du ikke engang hvordan man helt præcis skal udtale ordet centrifugalpumpe. Det er ikke lige et ord man falder og på daglig basis. Men ikke desto mindre udelukker det ikke at du aldrig vil stå i en situation, hvor du alligevel får behov for at anskaffe dig sådan en centrifugalpumpe. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i hvad en centrifugalpumpe i det hele taget er og hvorfor det kan være godt at købe sig en.

Hvad er en centrifugalpumpe?

Hvis man starter ved begyndelsen, så blev centrifugalpumpen opfundet af en mand ved navn Denis Papin i 1600-tallet. Med tiden er denne form for pumpe blevet den mest anvendte pumpe i verden.

 

Centrifugalpumper bruges til at transportere større mængder af vand eller anden væske, herunder tynde olier eller forskellige former for milde baser eller syrer. Disse pumper kan også bruges til at pumpe sådanne typer af væsker gennem et system af rør. Måden denne type af pumpe flytter væsken på er ved hjælp af noget der kaldes roterende kinetisk energi. Selve den roterende energi kommer som ofte fra motor, som derved får aksen inden i pumpen til at rotere. Dette medfører at væsken accelereres eller slynges ud til kammerets yderkant og derefter udledes.

 

Man kan normalt set dele centrifugalpumper op i tre slags grupper. De lyder som følgende:

  • Pumper med radialt flow
  • Pumper med blandet flow
  • Pumper med aksialt flow

 

De mest anvendte typer af materiale til at lave centrifugalpumper af, er rustfrit stål, støbejern eller bronze. Dog kan lignende materialer også bruges.

 

Som med alt andet, findes der forskellige former for pumper alt efter hvad formål de skal bruges til. Derfor er det en rigtig god ide først at vurderer hvad ens behov egentlig er og dernæst undersøge hvilke gode centrifugalpumper der findes til at dække netop det behov du har.

Fordelene ved at anskaffe en centrifugalpumpe

Der er flere fordele ved at købe sig en centrifugalpumpe. En meget indlysende fordel er at de er meget økonomiske. Denne faktor er netop en væsentlig årsag til at centrifugalpumper er blevet så populære at købe og er den mest anvendte form for pumpe. Udover den økonomiske fordel er sådanne former for pumper også meget robuste og kan derfor holde længe. Så man får også meget for pengene. Derudover er den også rigtig enkel og nem at indstille eller regulere efter ens behov.

Hvad kan en centrifugalpumpe bruges til?

Centrifugalpumper kan bruges til flere forskellige formål. Nogle slags pumper er primært brugt i virksomheder. Her kunne for eksempel nævnes pumper til spildevand. Men man kan også sagtens bruge centrifugalpumper i private hjem eller boligkomplekser.

 

Centrifugalpumper er en form for pumpe der er meget velegnede til flytte vand rundt i lukkede anlæg, som for eksempel et aircondition- eller fjernvarmeanlæg. Altså kan de både bruges til at opvarme eller nedkøle en bygning, noget alle skal bruge. Har man en brønd hvor man ønsker at få pumpet vandet op for at bruge det, vil en centrifugalpumpe også være et rigtig godt valg til sådanne former for opgaver.

Om forfatteren

admin administrator