God ide at sende medarbejderne på certificering

Afadmin

God ide at sende medarbejderne på certificering

Hvis I gerne vil bruge personlighedstest, lederevaluering og lignende i jeres arbejde i virksomheden, kan det være en god ide, at I får en eller flere af medarbejderne certificeret til at stå for testene. Det kan for eksempel være en fra HR-afdelingen. På den måde bliver det meget nemmere og billigere for jer at gennemføre de forskellige tests og evalueringer. Hvis I ikke har en medarbejder, der er certificeret, kan I ende med at skulle hyre et eksternt firma, hver gang I skal have lavet en test eller en evaluering. Det er dyrt og tidskrævende i længden. Klik her for at læse mere om certificering.

Certificering af en medarbejder er typisk ikke noget, der tager lang tid. Det er derfor en god ide at få det gjort med en eller flere medarbejdere. Det kan være en god ide at sende alle HR-medarbejderne, der har med ansættelser at gøre, på sådan et kursus. Men det er selvfølgelig også dyrt for virksomheden. Det kan derfor være en mulighed, at I starter med to eller tre og så løbende sender folk på kursus. På den måde skulle I meget gerne stå med en hel afdeling, der alle er certificerede.

Egen certificering i virksomheden gør ansættelsesprocessen nemmere

Når I skal ansætte nye medarbejdere, vil det i forvejen være en meget tung proces. Det er noget, der tager lang tid. Ofte også længere tid end I reelt har, fra den ene medarbejder slutter, til den næste begynder.

Det starter med, at I skal læse en kæmpe bunke ansøgninger igennem. Når I har kæmpet jer igennem dem, hiver I nogle stykker ind til samtale. Det er meget muligt, at I efterfølgende vil udvælge to til tre til en uddybende samtale. I mellem de to samtaler kan det være en god ide at få lavet en personlighedstest af jeres kandidater. På den måde får I et bedre indblik i, hvordan de er som mennesker.

Hvis I ikke har nogen i virksomheden, der er certificerede til at lave personlighedstesten, er det altså nu, at I er nødt til at hyre et eksternt bureau til at lave den. Hvis I har en medarbejder med certificering, er det nemt og hurtigt for vedkommende at sætte personlighedstesten op og give jer resultaterne. Det er altså med til at gøre ansættelsesprocessen en lille smule hurtigere, hvilket kan være en stor fordel, hvis I står og mangler en medarbejder.

Om forfatteren

admin administrator