THC olie og cancer

Afadmin

THC olie og cancer

Man har i rigtigt mange år, både i Danmark, men også i resten af verdens mange lande, diskuteret på livet løs om hash skal frigives delvis på grund af THC olie og cancer.  Det har i mange år været muligt at købe hash ulovligt i Danmark. Det mest berømt sted man ved det bliver solgt løbende, er almenkendte pusherstreet på Christiania som det danske politi også stormer med jævne mellemrum. I USA er det i flere stater blevet lovligt at sælge hash, dette tjenes der rigtigt mange penge på og dette er nok en af grundene til at det er blevet lovligt. Dette gør sig gældende i Holland. I Sverige og de førnævnte steder er man også begyndt at udskrive recepter på cannabis til patienter, som har store smerter i forbindelse med sygdom. Dette kan være en god hjælp i nogle tilfælde. Måske kommer der en dag i fremtiden, hvor hashen også bliver frigivet i Danmark, hvem ved?

 

Der findes dog i Danmark lovlige metoder med hensyn til cannabis planten. Her er der for eksempel THC olie, som indeholder tetrahydrocannabinol. THC er det stof i hash som gør en høj og skæv når man ryger det. Denne THC olie indtages oralt og i dråbeform. Der er lavet forskellige videnskabelige studier omkring THC olie, men intet er bevist i forhold til at det helt sikkert kan lindre smerter, kurere sygdomme eller andet lignende mirakel effekter. Men nogle mennesker har i forbindelse med THC olie muligvis haft en lindrende effekt i deres sygdomsforløb, for eksempel i forbindelse med cancer. Disse ting er dog stadig uvisse.

 

Skal hash frigives?

Det er en vanskelig diskussion, om hvorvidt det er en god idé at hash blev frigivet i Danmark og resten af verden, hvor den fortsat er ulovlig, på længere sigt. Der er en grund til at hash er ulovligt. Ryger man hash hver dag, vil ens hjerne hurtigt tage skade og blive sløv. Man vil ikke kunne tænke klart på samme måde, som hvis man ikke røg det. Et andet argument kunne så være at alkohol og cigaretter jo er lovlige og er hash så meget værre end disse to ting? Folk bliver syge af kræft, hvis de ryger cigaretter hver dag og man bliver bestemt heller ikke mere skarp i hovedet, hvis man drikker alkohol hele tiden. Disse to ting er mere accepterede i den danske kultur, selvom der dog er kommet flere love, der gør det sværere for rygere at holde fast i deres last. Alkohol er heller ikke vel accepteret som det var engang. Tidligere kunne man godt drikke øl i arbejdstiden på nogle arbejdspladser uden at der blev kigget skævt til det. Sådan er det absolut ikke længere. Der er en tid og et sted til at drikke, men når den tid er der, så bliver der som regel også gået til den i Danmark.

 

Fra et økonomisk synspunkt kunne det være en god ting for den danske statskasse, hvis hash blev solgt lovligt og offentligt reguleret. Det er dette som nogle stater i USA, hvor hashen er frigivet, tjener styrtende med penge på. Men profit skal jo helst ikke gå forud for folkesundheden og det er nok dette dilemma mellem økonomi og sundhed at de danske politikere hele tiden vakler, når de skal tage stilling til denne problemstilling. Hvis det viser på længere sigt at det kan hjælpe sygdomsramte patienter, kan det jo være et argument for en frigivelse, men dette ved man ikke nok om endnu.

 

Man vil ikke blive høj af det

Vælger man at bruge THC olie, så skulle der ikke være en mulighed for at blive skæv af det. Så dette er der ingen grund til at bekymre sig om. Hash er stadig et kontroversielt emne. Udover dets skadelige effekt, har man også altid set det som en såkaldt “gateway drug”, altså noget som fører til hårdere stoffer som for eksempel lsd, kokain eller heroin. Dette er en af de tungtvejende grunde til at de ikke er blevet holdt fortsat lovligt i alle disse år. I sidste ende om hash bliver lovligt eller ej, så er det et personligt valg om man vil benytte sig af det eller ej. Ligesom man selv bestemmer om man vil ryge eller drikke.

Om forfatteren

admin administrator