Coaching, måske en overvejelse værd

Afadmin

Coaching, måske en overvejelse værd

Mange af os oplever at hverdagen, er krævende. Der er mange facetter og udviklingsfaser vi skal igennem, både personligt, familie- og karrieremæssigt, og det kan være ualmindeligt svært at tage de rigtige beslutninger i forskellige situationer. Tidligere, var det mere udbredt at gå i terapi hos en psykolog, hvis man havde svært ved at komme videre i livet. Filosofien er at vi jo alle sammen har nogle ting med i bagagen og det har mange siddet over for en psykolog for at arbejde med. Imidlertid, er det ikke altid den vej vi ønsker, eller har behov for at gå, og der kommer coaching ind i billedet. I de seneste år, er coaching blevet meget udbredt. Coaching tager i højere grad udgangspunkt i at vi er her nu, og skal et eller andet sted hen. Indimellem ligger nøglen til at komme videre ikke i barndommen, eller godt begravet i svære ting, men lige rundt om hjørnet, hvor det bare handler om at reflektere over den situation du har nu, og at du faktisk måske kan komme vider med din udvikling ved hjælp af den rette coach.

Hvad kan coaching hjælpe mig med?

Der er mange, der vil have en naturlig skepsis over for coaching. Hvad kan coaching gøre for mig? Og er det overhovedet noget jeg kan bruge? En coach har fokus på dit potentiale, men glemmer ikke at der kan være smerte forbundet med udvikling for den enkelte. Hos Mindjuice ligger fokus netop på at vi som mennesker agerer i spændet mellem det formål vi har, vores potentiale og på den anden side den frygt og de instinkter vi naturligt besidder. Der er formål med alle aspekter, idet det er vigtigt at vi som mennesker, bevæger os inden for vores tryghedszone, for ikke hele tiden at blive udfordret. På den anden side, skal vi også ud af vores trygge rammer for at kunne udvikle os. Samspillet mellem de to ting i vores liv vil være et grundlæggende fokus i coaching.

Vi skal huske at bevæge os

For de fleste, vil der, uanset hvor i livet eller karrieren vi befinder os, vil være perioder hvor vi spekulerer over om vi bruger vores liv og vores tid rigtigt. Måske er det værd at overveje om du skal skifte spor eller blot lægge en dimension til. Hvis du vælger at uddanne dig som coach, vil du i nogle jobs kunne bruge de kompetencer du har opnået, og andre gange, vil du kunne vælge at leve af en helt ny profession, hvor du beriger andre menneskers liv. Inden for coaching, er der forskellige retninger og du får derfor mulighed for at beskæftige dig med netop det du vælger, fordi du synes det er det allermest spændende område. Det kan være at du er specielt interesseret i kommunikationsformer, hvor det drejer sig om hvordan vi kommunikerer med og påvirker hinanden, eller det kan være at du har specielt fokus coaching og lederskab i virksomheder. Uanset hvor dit primære fokus ligger, vil de fleste der vælger en coach uddannelse opdage at det får rigtig stor betydning, i forhold til deres eget liv og udvikling.

Om forfatteren

admin administrator